Na hlavný obsah

Eriksen mal zástavu srdca. Nespôsobila ju vakcína, zaočkovaný totiž nie je

Dán sa zaujímal viac o spoluhráčov ako o seba.

Eriksen mal zástavu srdca. Nespôsobila ju vakcína, zaočkovaný totiž nie je
Dánskeho futbalistu Christiana Eriksena ošetrujú lekári po tom, čo skolaboval na ihrisku. Foto: SITA/AP

Dánsky futbalista Christian Eriksen, ktorý počas sobotného (12. 6.) zápasu ME 2020 proti Fínsku skolaboval, mal zástavu srdca. Podľa agentúry Reuters to v nedeľu (13. 6.) potvrdil tímový lekár Morten Boesen.

„Museli sme urobiť srdcovú resuscitáciu. Podarilo sa nám ho dostať späť medzi živých po jednej defibrilácii,“ povedal.

„Vyšetrenia v nemocnici, ktoré doteraz urobili, vyzerajú dobre,“ dodal s tým, že zatiaľ nie je jasné, prečo došlo k zástave srdca, a preto ostáva v nemocnici.

Nebolo to očkovaním

Sociálnymi sieťami sa medzičasom začala šíriť informácia, že Eriksen skolaboval po tom, ako ho niekoľko dní dozadu zaočkovali proti ochoreniu covid-19. Všimol si to napríklad facebookový profil Hoaxy a podvody – Polícia SR.

Tieto hoaxy však vyvrátil riaditeľ Interu Miláno – klubového zamestnávateľa Christiana Eriksena – Giuseppe Marotta. „Neprekonal covid a nebol ani zaočkovaný,“ povedal Marotta televízii Rai Sport. Citoval ho portál goal.com.

Dánsky futbalový zväz v nedeľu potvrdil, že Eriksenov zdravotný stav je stabilizovaný. Zostáva však v nemocnici na pozorovaniach.

Zaujímal sa o spoluhráčov

Tréner Kasper Hjulmand prezradil, že so svojím zverencom komunikoval prostredníctvom videohovoru a že Eriksen sa ako prvé pýtal na to, ako sa darí jeho spoluhráčom. „To je typický Christian. Bolo však dobré vidieť ho usmievať sa,“ uviedol dánsky kouč s tým, že jeho zverenec si nepamätá detaily sobotného kolapsu.

„Myslím si, že sa cítim lepšie ako vy. Mám pocit, akoby som sa teraz chystal trénovať, chlapci,“ mal odkázať Eriksen svojim spoluhráčom podľa slov trénera.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport