Na hlavný obsah

Fanúšikovia Harryho Pottera sa môžu radovať, v New Yorku otvorili tematický obchod

Ide zatiaľ o najväčší obchod venovaný tomuto čarodejníckemu prostrediu.

Fanúšikovia Harryho Pottera sa môžu radovať, v New Yorku otvorili tematický obchod
Priečelie nového obchodu venovaného Harrymu Potterovi v New Yorku. Foto: harrypotterstore.com

Na legendárnej newyorskej triede Broadway vo štvrtok (3. 6.) otvorili doteraz najväčší obchod na svete venovaný výlučne prostrediu čarodejníckeho učňa Harryho Pottera, hrdinu kníh britskej spisovateľky J. K. Rowlingovej. Informovala o tom v piatok (4. 6.) agentúra AFP.

Slávnostného otvorenia sa zúčastnili stovky nadšených fanúšikov v špicatých klobúkoch a habitoch, ktorých pri viachodinovom čakaní pred dverami neodradil ani dážď.

Okúzlujúci svet mágie

V obchode je možné si kúpiť všemožné rekvizity a výrobky, ktoré sa objavujú v populárnej filmovej sérii nakrútenej podľa kníh Rowlingovej. Návštevníci si rovnako môžu dať pohár maslového piva alebo si zapózovať v topánkach poloobra Hagrida.

„Je to naozaj čarovné,“ povedala Margaret Suarezová, ktorej priateľ čakal v rade od šiestej ráno miestneho času, teda o štyri hodiny skôr, ako sa obchod prvýkrát otvoril. Z obchodu si nakoniec odniesla palicu patriacu kúzelníčke Belatrix Lestrangeovej a malé umelohmotné postavičky.

Dvadsaťsedemročný Ruben Juarez so svojou manželkou zase prišli až z Texasu vzdialeného niekoľko tisíc kilometrov. „Sme rádi, že sme tu. Mám rád všetko, čo sa týka Harryho Pottera,“ povedal AFP so šálom na krku vo farbách Chrabromilu, jednej z fakúlt Rokfortskej kúzelníckej školy.

V trojposchodovom obchode s rozlohou 2 000 metrov štvorcových môžu návštevníci vidieť tiež telefónnu búdku, ktorá v príbehoch slúžila ako vstup do ministerstva mágie.

Môžu si tiež vyskúšať metlobalové dresy. Je to tímový šport, pri ktorom hráči sedia na lietajúcich metlách. V obchode nechýbajú ani samotné knihy, ktoré patria medzi najpredávanejšie na svete. Sága čarodejníka Harryho Pottera má celkovo sedem knižných dielov, ich jednotlivých výtlačkov sa pritom po celom svete predalo dokopy vyše pol miliardy, 180 miliónov z nich len v USA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet