Na hlavný obsah

Haščák previedol svoj podiel v Pente na manželku a synov

Urobil tak cez zverenecký fond.

Haščák previedol svoj podiel v Pente na manželku a synov
Na snímke slovenský finančník Jaroslav Haščák. Foto: TASR

Investičná skupina Penta mení svoju vlastnícku štruktúru. Jeden zo zakladateľov skupiny Jaroslav Haščák previedol svoje majetkové práva do zvereneckého fondu pod názvom „T69, svěřenský fond“, ktorého beneficientami sú okrem jeho manželky aj ich dvaja maloletí synovia.

Na konci roka 2021 odíde z osobných dôvodov z pozície limited partnera Penty Jozef Oravkin, ktorý prestane vykonávať aj všetky manažérske kompetencie v skupine Penta. V utorok (15. 6.) o tom informovala Penta na svojej internetovej stránke.

Zvažujú to ďalší

„Trust T69, svěřenský fond, sa tak už stal súčasťou vlastníckej štruktúry fondu (limited partnerov) investičnej skupiny Penta. Prevod svojho majetku do trustu zvažujú aj ďalší spolumajitelia Penty,“ uviedla skupina. Vloženie majetku do trustov je podľa skupiny dlhodobo plánovaný krok.

Haščák sa stiahol z vedenia Penty už začiatkom decembra minulého roka po tom, ako ho polícia mala obviniť obviniť z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, spolumajiteľom skupiny však vtedy zostal.  

Pravidlá odchodu Oravkina sa budú riadiť stanovami Penta Investments Group Limited a akcionárskou zmluvou. Do roku 2020 bol Oravkin managing partnerom Penta Real Estate.

Z pohľadu deľby kompetencií medzi partnermi Penty je od roku 2020 managing partnerom Penta Real Estate Marek Dospiva a v tomto smere nenastáva v systéme riadenia žiadna zásadná zmena.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika