Na hlavný obsah

Heger cíti podporu koaličných partnerov, svojim ministrom dôveruje

Na Matovičove výroky reagovať nechcel.

Heger cíti podporu koaličných partnerov, svojim ministrom dôveruje
Na snímke premiér SR Eduard Heger (OĽANO). Foto: TASR

Predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO) teší podpora koaličných partnerov, ktorí o nej hovoria aj verejne. Vláda chce podľa neho„vydržať spolu“ a ustáť snahy opozície o jej predčasný koniec. Povedal to v pondelok (21. 6.) vo vysielaní rádia Expres.

„Teší ma aj podpora koaličných partnerov, ktorí ju aj verejne deklarujú, čo si myslím, že dáva veľmi dobré základy na celé volebné obdobie,“ uviedol premiér. Zopakoval, že súčasné vládu „nedržia pokope kšefty“, preto je diskusia partnerov možno niekedy drsnejšia.

Výroky ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) komentovať nechce. Ten označuje ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú (Za ľudí) za podvodníčku, volá vicepremiérku Veroniku Remišovú (Za ľudí) späť do OĽANO či hovorí o tom, že strana SaS už mala byť dávno preč z koalície. „Tiež mám svoj pohľad a sú veci, v ktorých sa zhodneme a veci, v ktorých sa nezhodneme, je to prirodzené,“ komentoval výroky svojho straníckeho nadriadeného.

„Mojou úlohou je, aby vláda bola dôverujúca si a stabilná. Ja podnikám všetky kroky pre to, aby som toto zabezpečil a aby sme nielen porazili covid, ale urobili aj všetky potrebné zmeny,“ skonštatoval premiér.

Potvrdil tiež, že všetci členovia vládneho kabinetu majú jeho podporu a je s nimi spokojný. „Keby to tak nebolo, tak by som určite podnikol patričné kroky,“ dodal s tým, že určite neplánuje odvolať ministerku spravodlivosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko