Na hlavný obsah

Herák už od pondelka nie je poslancom národnej rady

Svoj odchod avizoval už dávnejšie.

Herák už od pondelka nie je poslancom národnej rady
Bývalý poslanec NR SR za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Ján Herák pri oznámení svojho odchodu z parlamentu. Foto: SITA

Ján Herák už od pondelka (21. 6.) nie je poslancom Národnej rady (NR) SR. Agentúre TASR to potvrdila predsedníčka Mandátového a imunitného výboru NR SR Anna Andrejuvová (OĽANO).

Herák doručil rozhodnutie o vzdaní sa mandátu v pondelok, čím mu mandát zanikol a v parlamente ho nahradí Sebastián Kozarec (OĽANO).

Svoj zámer odísť z parlamentných lavíc Herák oznámil ešte začiatkom júna. Povedal vtedy, že sa mandátu vzdáva „k dnešnému dňu“. Otázky ale vyvolalo, keď medzi poslancami NR SR figuroval aj naďalej, hoci fyzicky už do parlamentu nechodil.

Následne sa vyjadril, že sa mandátu vzdá až k 30. júnu a z účasti na rokovaní parlamentu sa do konca júna ospravedlnil.

Herák bol do parlamentu zvolený za hnutie OĽANO. Začiatkom júna oznámil, že sa vzdáva mandátu v súvislosti s medializovanými informáciami o jeho obvinení zo zneužívania maloletej osoby.

Svoje rozhodnutie oznámil v čase, keď polícia obnovila trestné stíhanie pre ďalší prípad, k odchodu z parlamentu ho vyzývali aj predstavitelia koaličných strán. Vzdaním sa mandátu chce podľa vlastných slov chrániť rodinu, obvinenia odmieta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko