Na hlavný obsah

Holanďania potvrdili prvé miesto v skupine, do ďalšej fázy postupujú aj Rakúšania

Ukrajina musí čakať na výsledky ostatných skupín.

Holanďania potvrdili prvé miesto v skupine, do ďalšej fázy postupujú aj Rakúšania
Rakúsky futbalista Christoph Baumgartner (vľavo) a jeho spoluhráč Marcel Sabitzer sa tešia po strelení úvodného gólu počas zápasu základnej C-skupiny Ukrajina - Rakúsko na ME vo futbale na štadióne v Bukurešti v pondelok 21. júna 2021. Foto: TASR/AP

Futbalisti Rakúska zvíťazili vo svojom záverečnom zápase C-skupiny ME 2020 v Bukurešti nad Ukrajinou 1:0 a zabezpečili si postup do osemfinále. Do ďalších bojov postúpili spolu s víťazom skupiny Holandskom.

So šiestimi bodmi Rakúšania skončili v tabuľke na druhom mieste. Jediný gól zápasu padol v 21. minúte, keď po rohovom kope vsietil hlavou gól Christoph Baumgartner.

Rakúšania nastúpia v osemfinále proti víťazovi A-skupiny Taliansku, zápas je na programe v sobotu 26. júna na štadióne Wembley v Londýne o 21.00 SELČ.

Holanďania postúpili bez straty jediného bodu, keď si aj v poslednom zápase proti Severnému Macedónsku po výhre 3:0 pripísali ďalšie tri body. Otvárací gól zápasu strelil Memphis Depay a ďalšie dva pridal v druhom polčase Georginio Wijnaldum.

Holanďania sa v ďalšej fáze stretnú 27. júna v Budapešti proti postupujúcemu z 3. miesta v D, E alebo F-skupine. Severní Macedónci sa s turnajom rozlúčili bez bodu.

Postup Ukrajincov do osemfinále bude závisieť od výsledkov v ostatných skupinách. Do vyraďovacej fázy postupujú prvé dva tímy a štyri najlepšie z tretích miest zo šiestich základných skupín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport