Na hlavný obsah

Hosťom nemá kto navariť či ich obslúžiť. V postcovidovej dobe chýbajú kuchári i čašníci

Záujem o prácu v gastrosektore je minimálny.

Na trhu práce chýbajú kuchári, čašníci aj chyžné. Prácu v krízou zmietanom gastrosektore mnohí vymenili za stabilnejšie zamestnanie a vrátiť sa už nechcú. Nezáujem o prácu v službách, ktorá sa javí ako neistá, otriasa cestovným ruchom. Cítiť to aj vo Vysokých Tatrách.

Z kuchára stavebný robotník, ktorý namiesto vanilkového krému mieša maltu – aj takto vyzerajú dosahy pandémie v cestovnom ruchu. Ľudia, ktorí prišli o prácu, keď ich reštauráciu či hotel zatvorili alebo doplatili na znižovanie stavu personálu, museli hľadať možnosti, ako si zarobiť.

Pozrite si reportáž RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika