Na hlavný obsah

Izrael znovu zaviedol povinnosť nosiť rúško v niektorých oblastiach

Opatrenie zrušili len pred niekoľkými dňami.

Izrael znovu zaviedol povinnosť nosiť rúško v niektorých oblastiach
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Izrael znovu zaviedol povinnosť nosiť rúška v určitých oblastiach, pretože vznikli dve ohniská nákazy koronavírusom na školách. V nedeľu (20. 6.) to uviedlo ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra DPA.

Rúška sa požadujú vo vnútorných priestoroch aj vonku v oblasti obce Binjamina, južne od Haify, a v meste Modiin-Makkabim-Reut.

Nákaza v školách

Opatrenie zaviedli päť dní po tom, čo Izrael zrušil ľuďom povinnosť nosiť rúška, keďže počty nakazených celoštátne klesli.

Avšak v škole v obci Binjamina malo 45 študentov pozitívny test na koronavírus a približne desať nových prípadov infekcie zaznamenali aj v Modiine, nachádzajúcom sa medzi metropolou Tel Aviv a Jeruzalemom.

Ohniská v týchto školách súvisia s ľuďmi vracajúcimi sa z ciest v zahraničí a tiež s nákazlivejším variantom koronavírusu delta (indickým), píšu miestne médiá.

V posledných mesiacoch prudko klesli počty nových prípadov a aj prípady závažného priebehu ochorenia. Vážne je chorých len 22 ľudí, čo je pokles oproti asi 1 200 takýchto prípadov z konca januára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet