Na hlavný obsah

Jankovskú prepustili z nemocnice do domácej liečby

Zistili jej vážne poškodenie zdravia.

Jankovskú prepustili z nemocnice do domácej liečby
Na snímke zľava bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská vychádza spolu so svojím obhajcom Petrom Erdösom z Nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Foto: TASR

Bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú po piatich dňoch hospitalizácie na bratislavských Kramároch prepustili v piatok (4. 6.) do domácej liečby.

Potvrdil to v utorok (8. 6.) jej obhajca Peter Erdös s tým, že po všetkých vyšetreniach jej zistili vážne poškodenie zdravia. Na prepustenie Jankovskej z nemocnice upozornil portál Ereport.

„Toľko, čo môžem povedať k zdravotnému stavu, je, že po komplexných vyšetreniach je možné konštatovať dosť výrazné a vážne poškodenie zdravia. Ďalšie úkony s ňou nie sú naplánované.

Čo sa týka Fatimy, tak tam máme úkon budúci týždeň, ale s ňou úkony sa zatiaľ žiadne neavizujú, ale to neznamená, že sa v tých veciach nekoná a nevyšetruje,“ povedal Erdös.

Podľa neho je najdôležitejšie, aby sa dala čím najskôr a v maximálnej možnej miere ako tak zdravotne do poriadku, aby mohla absolvovať úkony vo všetkých troch veciach, v ktorých figuruje ako obvinená.  

Dozorový prokurátor v kauze prevodu baru Fatima rozhodol o jej prepustení z väzby 26. mája. V uplynulom období bola hospitalizovaná v Nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne na psychiatrickom oddelení. Po prepustení dostala elektronický náramok, ktorý jej nariadili v inej trestnej veci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko