Na hlavný obsah

Kravám priviezli kontaminovanú vodu. Desiatky uhynuli

K prípadu došlo v obci pri Trenčíne.

Kravám priviezli kontaminovanú vodu. Desiatky uhynuli
Na snímke uhynuté kravy. Foto: fb/ Polícia Slovenskej republiky

Desiatky kráv v pondelok (21. 6.) v obci Bolešov uhynuli po tom, ako sa napili kontaminovanej vody z cisterny, v ktorej bola pred tým močovina. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia.

„Páchateľ mal ráno doviezť pitnú vodu hovädziemu dobytku, ktorý sa pásol na lúkach v k.ú. obce Bolešov,“ priblížila polícia.

Cisternu po tom, ako v nej viezol močovinu, jedenkrát opláchol a následne do nej nabral vodu z miestneho potoka.

„Túto vodu mal následne naliať dobytku do napájadla. Dobytok túto vodu vypil, pričom v krátkom čase na to došlo k úhynu až 67 kusov hovädzieho dobytka,“ dodali policajti.

Poľnohospodárskemu družstvu Bolešov vznikla predbežne vyčíslená škoda vo výške 90 000 eur. Krajský vyšetrovateľ v Trenčíne už začal trestné stíhanie pre prečin zanedbania starostlivosti o zviera.

Polícia spresnila, že teraz bude predmetom znaleckého skúmania v Skúšobnom laboratóriu Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne, čo bolo príčinou takého úhynu.

„Budú sa analyzovať vzorky vody, ktorú dobytok vypil a taktiež boli uhynutému dobytku odobraté vzorky krvi a tkaniva k ďalšiemu skúmaniu,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny