Na hlavný obsah

Macron na stretnutí s verejnosťou dostal od muža facku

Policajti zadržali dvoch ľudí.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok 8. júna na stretnutí s verejnosťou v départemente Drôme dostal od jedného z prizerajúcich sa facku. Macron prichádzal k davu za zábranami, podával si ruky s ľuďmi, jeden muž mu najprv priateľsky rukou potriasol, potom ho stlačil a druhou rukou ho udrel do tváre. Jeho ďalším pokusom o udretie hlavy štátu zabránila ochranka. Elyzejský palác potvrdil pravdivosť videa z incidentu, ktoré zverejnila stanica BFM TV.

Prezident Macron minulý týždeň začal šesťtýždňové domáce turné, pri ktorom si chce podľa Elyzejského paláca „siahnuť na tep“ Francúzska, ktoré sa práve vynára z krízy spôsobenej pandémiou covidu.

K stretu došlo v obci Tain-l’Hermitage pred strednou hotelovou školou, ktorú Macron navštívil. Hoci na videu situácia vyzerá ako zásah, spolupracovníci prezidenta podľa agentúry AFP trvajú na tom, že išlo len o „pokus o facku“. Polícia zadržala v súvislosti s incidentom dvoch mužov.

Francúzsky prezident sa v týchto dňoch snaží zapôsobiť na voličov pred blížiacimi sa miestnymi voľbami a tiež pred súbojom o prezidentský úrad, ktorý je v pláne budúci rok, píšu francúzske médiá.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet