Na hlavný obsah

Majský ostáva vo väzbe, mestský súd v Prahe zamietol jeho sťažnosť

Trest za tunelovanie nebankoviek si odpykáva na Pankráci.

Majský ostáva vo väzbe, mestský súd v Prahe zamietol jeho sťažnosť
Na snímke Jozef Majský. Foto: TASR

Mestský súd v Prahe zamietol sťažnosť podnikateľa Jozefa Majského proti májovému rozhodnutiu Okresného súdu (OS) v Prahe IV, ktorý nevyhovel jeho žiadosti o podmienečné prepustenie na slobodu. TASR o tom informoval podpredseda OS Praha IV a hovorca súdu Michal Dvořák.

„Mestský súd v Prahe svojím uznesením zo dňa 15. júna 2021 sťažnosť odsúdeného zamietol. Odsúdený tak môže teraz opakovať svoju žiadosť najskôr po šiestich mesiacoch od právnej moci rozhodnutia, to je najskôr v polovici decembra 2021,“ objasnil Dvořák. To, že môže požiadať o podmienečné prepustenie, vychádza z právnej úpravy Trestného poriadku ČR.

Mestský súd v Prahe síce rozhodol už minulý utorok (15. 6.), rozhodnutie ale nebolo známe, pretože zasadnutie bolo neverejné. Súdy v ČR informujú o výsledku neverejného zasadnutia až keď je doručené procesným stranám.

Majský podal sťažnosť proti rozhodnutiu OS Praha IV 8. júna. Okresný súd totiž 11. mája zamietol jeho žiadosť o podmienečné prepustenie. Súd argumentoval tým, že neboli splnené podmienky na podmienečné prepustenie z výkonu trestu odňatia slobody.

Majský, právoplatne odsúdený v kauze tunelovania nebankoviek, si naďalej odpykáva trest vo väzení na pražskom Pankráci.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko