Na hlavný obsah

Marinčin po jedenástich rokoch opúšťa zámorie, hrať bude v Česku

Nahradiť má iného slovenského reprezentanta.

Marinčin po jedenástich rokoch opúšťa zámorie, hrať bude v Česku
Na snímke Martin Marinčin počas tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2019 v Košiciach. Foto: TASR

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin sa po jedenástich rokoch vrátil zo zámoria do Európy a pred novou sezónou posilnil českého majstra HC Oceláři Třinec. V tíme by mal nahradiť krajana Martina Gernáta, ktorý by mal podľa českých médií zamieriť do Lausanne.

„Martin je výborný ofenzívny obranca so skúsenosťami z NHL i medzinárodného hokeja. Veríme, že bude pre náš tím prínosom a že si ho naši fanúšikovia zamilujú rovnako ako jeho veľkého kamaráta Martina Gernáta, ktorý odchádza do zahraničia. Martin je podobný typ ako ‚Gery‘ a keď sme sa dozvedeli, že má záujem vrátiť sa do Európy, tak sme začali pracovať na jeho príchode. Rokovanie bolo rýchle a korektné. Iste k tomu napomohli aj referencie od jeho kamaráta,“ uviedol pre oficiálnu webstránku klubu športový riaditeľ Jan Peterek.

Marinčinovi sa v NHL končí zmluva a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. Na konte má aj štart na ZOH v Soči a troch MS. Na domácom šampionáte v roku 2019 nazbieral v siedmich dueloch sedem bodov (3+4).

Od návratu do Európy si sľubuje hlavne nový impulz v kariére: „Vážim si záujem, ktorý o mňa klub mal. Verím, že pre mužstvo budem prínosom. Zatiaľ nemám osobnú skúsenosť s trénerom Václavom Varaďom, ale verím, že keď budem hrať najlepšie ako viem, čoskoro zapadnem do herného štýlu.“

O rok mladší Gernát pôsobil v Třinci od roku 2018, keď tam prišiel práve z Lausanne. V uplynulej sezóne odohral za klub 50 zápasov v základnej časti a so 41 bodmi (13+28) sa stal najproduktívnejším obrancom súťaže a taktiež bol najlepší strelec i nahrávač spomedzi bekov. V 16 dueloch play off pridal sedem bodov (1+6). Na uplynulých MS v Rige odohral osem zápasov so ziskom dvoch bodov (1+1).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport