Na hlavný obsah

ME vo futbale: Dána Eriksena resuscitovali na ihrisku, jeho stav je stabilizovaný

Stalo sa to počas zápasu proti Fínom.

ME vo futbale: Dána Eriksena resuscitovali na ihrisku, jeho stav je stabilizovaný
Dánski hráči okolo ošetrovaného Christiana Eriksena, ktorý skolaboval na ihrisku. Foto: SITA/AP

Dánsky futbalista Christian Eriksen skolaboval počas sobotného (12. 6.) zápasu majstrovstiev Európy s Fínskom. V Kodani ho priamo na ihrisku museli oživovať záchranári. Eriksena transportovali do nemocnice. Stretnutie ME následne prerušili.

Fotografie, ktoré sa bezprostredne začali šíriť na sociálnych sieťach, predznačovali, že by mal byť hráč Interu Miláno a dánskej reprezentácie pri vedomí.

Na twitteri to neskôr potvrdil aj strešný orgán dánskeho futbalu. „Christian Eriksen je pri vedomí a podstúpi ďalšie vyšetrenia v nemocnici,“ napísal Dánsky futbalový zväz (DBU), ktorý citovala aj UEFA.

DBU následne informoval, že duel sa dohrá od 20.30 h. Želali si to hráči oboch tímov, priblížila UEFA. Sledovať ho môžete aj v RTVS na Dvojke.

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar odpadol, keď naňho lopta smerovala po autovom vhadzovaní.

Spoluhráči okamžite privolali lekársku pomoc, neskôr na trávnik zišla aj Eriksenova manželka, ktorú utešovali kapitán Simon Kjaer a brankár Kasper Schmeichel.

Dáni okolo Eriksena vytvorili hradbu, po jeho odvoze zamierili do šatne rovnako ako fínski hráči a rozhodcovia pred nimi. Európska futbalová únia (UEFA) zatiaľ neoznámila, či sa zápas bude dohrávať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport