Na hlavný obsah

Medveď sa v noci prechádzal ulicami Žiaru nad Hronom, nikoho neohrozil

Pohyb medveďa zachytila policajná hliadka.

Medveď sa v noci prechádzal ulicami Žiaru nad Hronom, nikoho neohrozil
Ilustračná snímka. Foto: facebook/Polícia SR

Ulicami mesta Žiar nad Hronom sa v noci na pondelok (21. 6.) prechádzal medveď. V pondelok o tom informovala polícia Banskobystrického kraja.

Medveď nikoho neohrozoval, nespôsobil ani žiadne škody. „V Žiari nad Hronom hliadkoval v noci medveď. Prezrel si zrekonštruované priestory kaštieľa, poprechádzal sa ulicami,“ uviedli policajti. Obyvateľov mesta vyzvali na zvýšenú opatrnosť.

„Hliadka kontaktovala všetky príslušné orgány ochrany prírody i samosprávu,“ potvrdil pre agentúru TASR Mário Bóna z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici a dodal, že polícia bude situáciu v uliciach mesta ďalej monitorovať.

Medveď možno oddychuje v meste

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal varoval obyvateľov ulíc Sládkovičova a Tajovského, aby boli opatrný, pretože medveď môže cez deň spať v blízkosti ich ulíc.

„Podľa Jaroslava Slašťana zo Štátnej ochrany prírody SR, je veľmi pravdepodobné, že medveď ostal oddychovať v porastoch popri Uliciach Sládkovičova alebo Tajovského. Počas dňa by mal spať, aktívny bude opäť v noci,“ uviedol na sociálnej sieti Antal.

Obyvateľov tiež vyzval aby na lúky pri spomínaných uliciach nevodili svoje psy, pretože medveď sa tam „reálne môže nachádzať“.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko