Na hlavný obsah

Mikulec v reakcii na obvinenia: Fico je podvodník a klamár

Majú súvisieť s odhalením tunelovania vo vojenskom spravodajstve.

Mikulec v reakcii na obvinenia: Fico je podvodník a klamár
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec. Foto: TASR

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) považuje tvrdenia lídra opozičného Smeru-SD Roberta Fica za pokračovanie krivého obvinenia a kriminalizácie jeho osoby.

Mikulec dodal, že týmto obvineniam čelil posledných sedem rokov, lebo prišiel s odhalením o tunelovaní Vojenskej spravodajskej služby (VSS) za vlády Smeru.

„Do veľkej miery pán Fico neprichádza s ničím novým. Sú to stále tie isté veci z minulosti, ktoré sa už niekoľkokrát objavili v médiách a ktoré som niekoľkokrát vysvetľoval,“ uviedol Mikulec a zdôraznil, že súd v tejto veci rozhodol o jeho nevine.

Snaha o diskreditáciu

Podľa Mikulca chce Fico „vybičovať“ situáciu pred utorkovou (15. 6.) schôdzou parlamentu, ktorá má na programe aj ministrovo odvolávanie a „zamedziť očistným procesom, ktoré prebiehajú.“

Lídrovi Smeru odkázal, že sa nenechá vyrušovať vo svojej práci a zvažuje právnu dohru.

Úradný záznam, ktorý Fico v piatok čítal, vznikol podľa ministra desať mesiacov po tom, čo VSS opustil. Apeloval na Fica, nech povie odkiaľ záznam získal, pretože nepredpokladá, že to bolo zákonnou cestou.

Šéf rezortu vnútra sa vyjadril aj k pozbaveniu bezpečnostnej previerky. Tvrdí, že sa tak stalo účelovo. Priznal, že súd zrušenie previerky potvrdil, lebo neskúmal dôvody, ale iba zákonnosť tohto skutku.

Na obvinenie, že jeho brat bol výkonným riaditeľom spoločnosti, ktorá vyhrala určitú zákazku pre VSS, reagoval, že ním nebol a nebol ani konateľom či zamestnancom danej firmy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko