Na hlavný obsah

Mimoriadny príhovor Lengvarského: Slovákov vyzval na očkovanie a dovolenky doma

Pandemickú situáciu označil za vážnu.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO) pred začiatkom letných dovoleniek upozornil, že pandemická situácia je stále vážna.

V mimoriadnom príhovore v utorok 29. júna Slovákov vyzval, aby sa nechali zaočkovať a dovolenkovali doma.

Celý príhovor ministra zdravotníctva:

„Drahí spoluobčania, v najbližších týždňoch mnohí z vás vycestujú na dovolenky, deti na prázdniny a do táborov. Po náročnom roku sú pre nás letné mesiace príležitosťou na zaslúžený oddych a relax,“ uviedol Lengvarský.

Dodal, že sú pred nami dva mesiace a spoločne s celým svetom ich budeme už po druhý raz tráviť inak, než sme boli celý život zvyknutí.

„Napriek tomu, že máme v týchto dňoch nízke prírastky nových pozitívnych prípadov, nenechajme sa počas najbližších týždňov ,učičíkať´ falošným pocitom bezpečnosti. Situácia je nesmierne vážna,“ vyhlásil minister zdravotníctva.

Lengvarský pripomenul, že nákazlivejší delta variant sa rýchlo šíri už aj medzi mladšími a predovšetkým medzi nezaočkovanými ľuďmi. „Opäť plní nemocnice, tentokrát oveľa rýchlejšie a oveľa mladšími ľuďmi,“ povedal.

„Oproti minulému roku tu však máme jednu veľkú zmenu a šancu, ktorou je očkovanie. Všetci si môžeme slobodne vybrať a očkovaním sa úspešne chrániť pred ochorením COVID-19. Očkovanie je zadarmo, no jeho benefity sú nevyčísliteľné,“ dodal minister.

Zdôraznil, že nič účinnejšie proti covidu ako očkovanie ľudstvo ešte nevymyslelo.

„Nedajte sa stiahnuť do sveta poloprávd a konšpirácii. Dôverujme vedcom. Preto apelujem na každého z vás, neváhajte a dajte sa zaočkovať. Očkovaním chránite seba, svoju rodinu, aj svojich najbližších,“ apeloval na občanov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko