Na hlavný obsah

Ministerka Kolíková výzvy na demisiu nezaznamenala, cíti podporu premiéra Hegera

Mikulcovi vyjadrila absolútnu dôveru.

Ministerka Kolíková výzvy na demisiu nezaznamenala, cíti podporu premiéra Hegera
Na snímke zľava podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová a ministerka spravodlivosti SR a podpredsedníčka Za ľudí Mária Kolíková. Foto: TASR

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) výzvy na demisiu od jej straníckej šéfky a ministerky investícií Veroniky Remišovej nezaznamenala. Kolíková to povedala v stredu 9. júna po rokovaní vlády. Dodala, že od koaličných partnerov cíti podporu. „Osobitne od pána premiéra (Eduarda Hegera z OĽANO, pozn.),“ dodala Kolíková s tým, že podporu cíti aj od väčšiny poslaneckého klubu strany Za ľudí.

K prípadu nevymenovania Tomáša Lehotského (Za ľudí) za podpredsedu Národnej rady (NR) SR poznamenala, že bude témou debát na poslaneckom klube, ona sama jeho kandidatúru podporuje. „Nominácia by mala byť rešpektovaná,“ vyhlásila Kolíková s tým, že dynamika vnútri strany má „veľkú intenzitu.“

Kolegovi z vládneho kabinetu, šéfovi ministerstva vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO), ktorý bude čeliť na mimoriadnej schôdzi NR SR odvolávaniu, vyjadrila „absolútnu dôveru.“ Výroky niektorých členov hnutia Sme rodina, ktorí tvrdili, že budú hlasovať za Mikulcovo odvolanie, označila Kolíková za nešťastné. „Takto by to v koalícii nemalo fungovať,“ doplnila.

Nezaradený poslanec Ján Herák, ktorý čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania, by mal podľa Kolíkovej zvážiť vzdanie sa mandátu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko