Na hlavný obsah

Montreal postúpil do finále Severnej divízie, Boston vyrovnal sériu s Islanders

O postupe Montrealu rozhodol siedmy zápas v sérii.

Montreal postúpil do finále Severnej divízie, Boston vyrovnal sériu s Islanders
Hokejisti Montrealu Canadiens sa tešia po výhre 3:2 po predĺžení v šiestom zápase semifinále play off Severnej divízie NHL Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs v Montreale 29. mája 2021. Foto: TASR/AP

Hokejisti Montrealu postúpili do 2. kola play off NHL. V siedmom zápase semifinále Severnej divízie triumfovali na ľade Toronta 3:1 a v sérii uspeli 4:3. Slovenský útočník Tomáš Tatar opäť chýbal v zostave Canadiens. V druhom dueli finále Východnej divízie New York Islanders zdolali domáci Boston 4:3 po predĺžení a vyrovnali sériu na 1:1.

Montreal otočil sériu

Montrealu sa podarilo otočiť vývoj série, keď prehrával už 1:3. Oba tímy sa stretli v siedmom zápase druhýkrát v histórii, predtým ešte v roku 1964 uspelo v semifinále Toronto. Canadiens podržal v rozhodujúcom zápase brankár Carey Price, ktorý predviedol 30 zákrokov.

Hostia otvorili skóre v úvode druhej tretiny vďaka Brendanovi Gallagherovi, ešte pred prestávkou sa presadil aj Corey Perry a v 58. minúte pridal tretí zásah Tyler Toffoli, v závere už iba skorigoval William Nylander. Montreal sa vo divíznom finále stretne s Winnipegom.

O výsledku rozhodlo predĺženie

Boston v druhom vystúpení finále Východnej divízie prehrával po druhej tretine 1:3, no potom sa v priebehu piatich minút presadili Patrice Bergeron a Brad Marchand, ktorí vrátili „medveďom“ nádej. V predĺžení však rozhodol Casey Cizikas.

V zostave Bruins chýbal brankár Jaroslav Halák, pred ktorým dostali opäť prednosť Tuukka Rask a Jeremy Swayman.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport