Na hlavný obsah

Montreal postúpil medzi elitné kvarteto v najkratšom možnom čase

Islanders urobili dôležitý krok k vyradeniu Bruins.

Montreal postúpil medzi elitné kvarteto v najkratšom možnom čase
Radosť hráčov tímu Montreal Canadiens po postupe do semifinále NHL. Foto: TASR/AP

Hokejisti Montrealu postúpili už do semifinále play-off zámorskej NHL. Finálovou sériou Severnej divízie prešli v najkratšom možnom čase, keď Winnipeg zdolali aj v pondelkovom (7. 6.) štvrtom stretnutí.

O ich výhre 3:2 po predĺžení rozhodol v 62. minúte Tyler Toffoli. Slovenský útočník Tomáš Tatar pre zranenie opäť nefiguroval na súpiske Canadiens.

„Jednoznačne je to jeden z najdôležitejších gólov v mojej kariére. V tejto sérii sme to zvládli na jednotku a mám presne ten pocit, že hráme ako jeden tím a obetujeme sa za druhého,“ citovali zámorské médiá Toffoliho.

Canadiens vyhrali v nadstavbe siedmy zápas za sebou a v semifinále bojov o Stanleyho pohár sa stretnú s jedným z dvojice Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights. Je to ich najdlhšia víťazná séria v play-off od roku 1993, keď uspeli v 11 dueloch za sebou a získali svoj doteraz posledný titul.

Využité presilovky

V druhom hranom stretnutí zvíťazili hráči New Yorku Islanders na ľade Bostonu 5:4 a ujali sa vedenia v sérii 3:2.

„Ostrovania“ využili v zápase prvé tri svoje presilovky a 40 zákrokmi ich výrazne podržal aj brankár Semjon Varlamov, keďže Boston bol jasne strelecky aktívnejší v pomere 44:19. Mathew Barzal, Josh Bailey i Jordan Eberle si za Islanders pripísali zhodne po góle a asistencii.

Slovenský brankár Jaroslav Halák opäť nebol ani na lavičke Bostonu, v nej sa tentoraz vystriedali obaja brankári zo súpisky. Tuuka Rask vydržal chytať dve tretiny, inkasoval štyrikrát zo 16 striel a v tretej dostal za stavu 2:4 príležitosť Jeremy Swayman. Ten čelil iba trom strelám a dostal jeden gól.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport