Na hlavný obsah

MS v hokeji: Prvý finalista je známy, Kanada zdolala USA

V zámorskom derby vyhrala o dva góly.

MS v hokeji: Prvý finalista je známy, Kanada zdolala USA
Na snímke kanadský hráč Justin Danforth, druhý zľava, oslavuje po skórovaní počas zápasu s USA. 2nd left, celebrates with teammates after scoring his side's fourth goal during the Ice Hockey World Championship semifinal match between the United States and Canada at the Arena in Riga, Latvia, Saturday, June 5, 2021. (AP Photo/Sergei Grits) Foto: SITA/AP

Hokejisti Kanady postúpili do finále majstrovstiev sveta v Rige. V prvom semifinále vyhrali v zámorskom derby nad USA 4:2 a v súboji o zlato sa v nedeľu 6. júna o 19.15 h stretnú s úspešnejším z druhého semifinále medzi Fínskom a Nemeckom.

Dvoma gólmi sa na triumfe „javorových listov“ podieľal Andrew Mangiapane, ďalšie pridali Brandon Pirri a do prázdnej bránky Justin Danforth. Dve asistencie mal Connor Brown a s 13 bodmi (2+11) sa dostal pred Petra Cehlárika na čelo produktivity. Brankár Darcy Kuemper zneškodnil 36 striel súpera a asistoval pri treťom góle svojho tímu. Američania vyhrali na strely 38:33.

Kanada zabojuje o svoj prvý titul od roku 2016, celkovo má z MS na konte 50 cenných kovov, z toho 26 zlatých. Na poslednom šampionáte pred dvoma rokmi v Bratislave prehrala vo finále s Fínskom. Kanada pretrhla sedemzápasovú víťaznú šnúru súpera.

Američania zabojujú iba o bronz, naposledy ho získali v roku 2018 na MS v Dánsku. USA majú v zbierke dva tituly svetových šampiónov, posledný ešte z roku 1960, keď ZOH v Squaw Valley boli zároveň majstrovstvami sveta.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport