Na hlavný obsah

Na Finančnej správe preverujú podozrivý IT tender za 52 miliónov eur

Ide o zistenia skupiny Vata.

Na Finančnej správe preverujú podozrivý IT tender za 52 miliónov eur
Na snímke vľavo riaditeľ odboru ekonomickej kriminality Ondrej Repa a vpravo prezident Finančnej správy SR Jiří Žežulka. Foto: TASR

Na riaditeľstve Finančnej správy (FS) SR od štvrtkového (24. 6.) rána vykonávajú úkony, ktoré sa týkajú zistení pracovnej skupiny Vata.

Tá bola vytvorená, aby preverila tender na IT systémy v hodnote 52 miliónov eur, ktorý bol obstarávaný v režime dôverné.

Vo štvrtok to na tlačovej konferencii potvrdil riaditeľ FS Jiří Žežulka spolu s riaditeľom odboru ekonomickej kriminality Úradu špeciálnej prokuratúry Ondrejom Repom.

„Súčinnosť, ktorú poskytujeme dnes, vnímam ako samozrejmosť,“ povedal Žežulka. Dodal, že okamžite po nastúpení do funkcie nariadil uskutočniť revíziu zmlúv.

„Finančná správa nie je iba pasívnym poskytovateľom dôkazov, sama vo veci začala konať,“ zdôraznil s tým, že na podozrivé obstarávanie upozornila políciu sama FS.

Repa spresnil, že celková suma, ktorá sa týka kauzy Mýtnik a nevýhodných zmlúv pri obstarávaní informačných systémov pre FS, prevyšuje 65 miliónov eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika