Na hlavný obsah

Na súdoch nahlásili bombu, prerušili preto aj stretnutie prezidentky s vojakmi

Polícia preveruje, či je hrozba reálna.

Na súdoch nahlásili bombu, prerušili preto aj stretnutie prezidentky s vojakmi
Na snímke v popredí vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo minister obrany SR Jaroslav Naď počas privítania s plnými vojenskými poctami pred historickou budovou NR SR 29. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR

Na súdoch bola v utorok (29. 6.) nahlásená bomba. Volajúci nekonkretizoval, o ktoré súdy na území SR má ísť. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Martiniaková.

„Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany bratislavskej polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom je preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia,“ uviedla Martiniaková. Dodala, že o prijatom oznámení boli upovedomené aj ostatné krajské riaditeľstvá polície na Slovensku.

Z tohto dôvodu museli prerušiť aj utorkové Veliteľské zhromaždenie náčelníka Generálneho štábu Ozborjených síl (GŠ OS) SR, ktoré sa konalo predpoludním. Stretnutie sa totiž odohrávalo v tesnej blízkosti Najvyššieho súdu SR, v historickej budove Národnej rady SR na Župnom námestí v Bratislave.

Medzi účastníkmi zhromaždenia boli aj prezidentka a hlavná veliteľka Ozbrojených síl Zuzana čaputová a minsiter obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Pokračovať by malo po preverení situácie popoludní. Na zhromaždení má náčelník GŠ OS SR Daniel Zmeko prezentovať hlavné línie úsilia Ozbrojených síl pre nadchádzajúce obdobie.
      

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko