Na hlavný obsah

Nadal nebude štartovať na Wimbledone, ani na olympiáde v Tokiu

Náročná antuková sezóna si vyžiadala svoju daň.

Nadal nebude štartovať na Wimbledone, ani na olympiáde v Tokiu
Na snímke španielsky tenista Rafael Nadal. Foto: TASR/AP

Španielsky tenista Rafael Nadal sa nezúčastní na olympijských hrách v Tokiu a nebude štartovať ani na blížiacom sa grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Oznámil to vo štvrtok (17. 6.) na sociálnej sieti.

„Rozhodol som sa nezúčastniť sa na tohtoročnom Wimbledone a na olympijských hrách v Tokiu. Takéto rozhodnutie nie je nikdy ľahké urobiť, ale počúvam moje telo a po diskusii s mojím tímom som presvedčený, že je to správne rozhodnutie,“ napísal Nadal.

Dvadsaťnásobný grandslamový šampión prehral minulý týždeň v semifinále Roland Garros s Novakom Djokovičom. Na Wimbledone predtým triumfoval v rokoch 2008 a 2010, má zlato vo dvojhre z OH 2008 v Pekingu a vo štvorhre z OH 2016 v Riu de Janeiro.

Nadal sa podľa vlastných slov nedokáže po náročnej antukovej sezóne dostať včas do optimálnej kondície a iba dvojtýždňová prestávka medzi Roland Garros a Wimbledonom mala na jeho rozhodnutie rovnako vplyv.

„V tejto fáze kariéry je prevencia fyzickej záťaže pre mňa dôležitým faktorom, aby som mohol aj naďalej bojovať na najvyššej úrovni,“ zdôraznil Nadal.

„Cieľom je predĺžiť si kariéru a pokračovať v tom, čo ma teší,“ dodal Nadal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport