Na hlavný obsah

Najmenej od septembra. Nemecko hlási pokles nových prípadov covidu

V krajine je plne zaočkovaný každý štvrtý obyvateľ.

Najmenej od septembra. Nemecko hlási pokles nových prípadov covidu
Zdravotníčka v ochrannom odeve stojí v testovacom centre na ochorenie COVID-19 v priestoroch výstaviska v nemeckom Erfurte 29. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Po prvý raz za viac ako osem mesiacov hlásili zdravotné úrady v Nemecku menej než 1 000 nových prípadov nákazy koronavírusom za jeden deň. V nedeľu (13. 4.) išlo o 549 prípadov, vyplýva z údajov Inštitútu Roberta Kocha (RKI) z pondelkového (14. 6.) rána.

Informácie priniesla agentúra DPA, ktorá pripomenula, že údaje RKI, nemeckého spolkového úradu na kontrolu a prevenciu chorôb, zo skorého rána ešte môžu byť neskôr spresnené. Tie aktuálne ukazujú tiež desať ďalších úmrtí v súvislosti s covidom, v porovnaní s 22 úmrtiami spred týždňa.

Sedemdňová incidencia – počet nových prípadov za posledných sedem dní – podľa RKI dosiahla v Nemecku v pondelok ráno 16,6. V nedeľu ráno išlo o 17,3 a pred týždňom tento ukazovateľ dosahoval hodnotu 24,3.

Výrazný pokles počtov infikovaných v Nemecku z posledných týždňov sprevádza aj čoraz viac zaočkovaných. Najmenej jednu dávku vakcíny proti covidu dostalo dosiaľ vyše 40 miliónov ľudí, čím sa krajina blíži k hranici 50 percent. Úplne zaočkovaných je viac ako 21 miliónov obyvateľov, teda viac ako každý štvrtý obyvateľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet