Na hlavný obsah

NAKA zasahuje pre nehospodárne nakladanie s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti

Policajti doposiaľ zadržali päť osôb.

NAKA zasahuje pre nehospodárne nakladanie s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti
Na ilustračnej snímke príslušník NAKA. Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v stredu (16. 6.) od skorého rána v Bratislavskom a Žilinskom kraji. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Približne dvadsiatka policajtov vykonáva zaisťovacie úkony v súvislosti s nehospodárnym nakladaním s majetkom Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS).

Ide o policajnú akciu pracovnej skupiny Tunel s krycím názvom Motorest.

„Okrem zaisťovania dôkazov, dôležitých pre trestné konanie, zadržiavame aj predstaviteľov akciovej spoločnosti. Vykonali sme prehliadky viacerých domových aj nebytových priestorov, zadržali sme doposiaľ päť osôb,“ uviedol Slivka. Dodal, že akcia prebieha zatiaľ bez komplikácií.

Doležal: Nejde o nominácie súčasnej vlády

Podľa ministra dopravy Andreja Doležala (nom. Sme rodina) sa zásah pravdepodobne týka predchádzajúcich vedení a pokiaľ vie, nejde o nominácie súčasnej vlády.

„Všetko nasvedčovalo tomu, že k tomuto zásahu príde, lebo my sme už niekoľko mesiacov a týždňov maximálne súčinní s Národnou kriminálnou agentúrou, takže v tejto chvíli nechcem komentovať tento zásah. Nech konajú tak, ako majú,“ vyhlásil pred stredajším rokovaním vlády.

Doležal zároveň potvrdil, že rezort dopravy je už týždne súčinný s NAKA. Tiež apeloval, aby sa nevynášali súdy vopred.

„Nemám o tom informácie, pravdepodobne to súvisí s údajnou nehospodárnosťou predchádzajúcich, teoreticky viacerých, vedení,“ skonštatoval.

Vedúca oddelenia komunikácie NDS Eva Žgravčáková v reakcii pre TASR uviedla, že NDS bude plne súčinná pri úkonoch súvisiacich s vyšetrovaním orgánov činných v trestnom konaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko