Na hlavný obsah

Neďaleko Šútovského vodopádu napadol medveď človeka

Podarilo sa mu vyviaznuť len so zraneniami.

Neďaleko Šútovského vodopádu napadol medveď človeka
Tabuľa informujúca o Šútovskom vodopáde. Foto: RTVS

Slovenskom tento týždeň otriasla správa, že medveď usmrtil človeka. Napadnutia medveďom v posledných rokoch pribúdajú. Pred niekoľkými týždňami spod pazúrov medvedice unikol nadšený turista a milovník prírody Roman Noga.

Pri oprave lávky na chodníku k Šútovskému vodopádu náhodou skrížil cestu mladým medvieďatám. Ani sa nestihol spamätať a medvedica bežala za ním. Snažil sa schovať za strom, no ona ho napadla. Po útoku rýchlo utekal k neďalekej chate, kde bol signál, aby mohol zavolať svojmu synovi.

Pozrite si reportáž z banskobystrického štúdia RTVS:

Našťastie sa mu podarilo medvedici uniknúť a s niekoľkými zraneniami skončil v nemocnici. V týchto dňoch sa z nej už aj vrátil.

Starosta Šútova Ľubomír Maďari pre televízny magazín Regina povedal, že po incidente prišli do obce ochranári z Banskej Bystrice a pátrajú po medvedici. Bežne do obce chodia aj miestni lesníci, ktorí medvede monitorujú.

Mnohí z oslovených turistov ani len nepredpokladali, že by pri ceste k Šútovskému vodopádu mohli naraziť na medvede. Viacerí však vedia, že najlepším spôsobom, ako medvede odplašiť, je robiť väčší hluk alebo sa hlasnejšie rozprávať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny