Na hlavný obsah

Neznámy páchateľ kradne tuje z cintorína v obci Pôtor

Podobný čin sa odohral aj v susednej Vieske.

Neznámy páchateľ kradne tuje z cintorína v obci Pôtor
Na ilustračnej snímke je cintorín v obci Pôtor. Foto: obecpotor.sk

V obci Pôtor v okrese Veľký Krtíš na miestnom cintoríne vyčíňal zlodej. Z pietneho miesta odcudzil 20 stromov tují, ktoré mali slúžiť ako živý plot. Niekoľko dní po tejto krádeži sa na miesto vrátil a zmizlo ďalších 13 kusov.

Miestni sú z konania neznámeho páchateľa sklamaní. Nechápu, ako niekto mohol spustošiť toto pietne miesto. Niekoľkomesačné úsilie aktivačných zamestnancov o skrášlenie cintorína v Pôtri, ako aj financie investované obecným úradom tak vyšli nazmar.

Tuje v cintoríne vysadili len pred dvomi či tromi mesiacmi. Krádež už nahlásili aj na polícii, obecnej samospráve vznikla škoda vo výške 550 eur.

Starosta Pôtra Miroslav Činčura pre Rádio Regina Stred poznamenal, že po morálnej stránke prišlo aj k väčšej škode. Do budúcna bude uvažovať o inštalácii kamerového systému v obci, aby sa predišlo podobným situáciám.

K podobnej krádeži došlo aj v ďalšej obci veľkokrtíšskeho okresu vo Vieske. V dedine im ukradli 5 tují a 16 kusov borievky čínskej. Rastliny vytrhali necelý mesiac po výsadbe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny