Na hlavný obsah

Nový minister pôdohospodárstva Vlčan: Rezort potrebuje viaceré zmeny

Nevylúčil ani personálne zmeny.

Nový minister pôdohospodárstva Vlčan:  Rezort potrebuje viaceré zmeny
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nom. OĽANO) počas tlačovej konferencie 9. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR

Nový minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan prichádza do čela rezortu v čase, keď naňho budú kladené veľké očakávania, už teraz však má dôveru predsedu vlády.

V stredu (9. 6.) to vyhlásil premiér Eduard Heger (OĽANO). S Vlčanom podľa neho na ministerstvo pôdohospodárstva, ktoré čelí viacerým výzvam, prišiel „nový vietor, nový impulz“.

„Bude pod drobnohľadom verejnosti a budú na neho kladené veľké očakávania a zodpovednosť a ja ho tiež budem pozorne sledovať, ale má moju plnú dôveru,“ uviedol Heger s tým, že Vlčana čakajú štyri hlavné výzvy.

Tými sú akreditácia Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) a súčasne návrat dôveryhodnosti v inštitúciu, očista Slovenského pozemkového fondu, efektívne čerpanie zdrojov EÚ a nastavenie transparentného a spravodlivého systému dotácií.

Chce dokončiť začatú transformáciu

Vlčan potvrdil, že Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR je rezort, ktorý „potrebuje viaceré zmeny“. „Verím, že poctivým prístupom sa nám začatú transformáciu podarí dokončiť,“ skonštatoval.

V súvislosti s generálnym riaditeľom PPA Jánom Jánošom, ktorý má byť podľa medializovaných informácii v konflikte záujmov, nevylúčil, že pri žiadanej transformácii dôjde aj na personálne zmeny.

Heger: Rezort si nemôže dovoliť chyby

Ako uviedol, na pozíciách chce vidieť „kvalitných manažérov, aby nehrozil ani potenciálny konflikt záujmov“.

Podľa Hegera rezort potrebuje tých najkvalitnejších. „Tento rezort si už nemôže dovoliť chyby a tomu musí byť podriadená aj štruktúra riadenia jednotlivých úsekov. Preto má moju podporu pri vyberaní čestných a zodpovedných ľudí,“ doplnil premiér.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko