Na hlavný obsah

Pellegrini podá návrh na odvolanie Matoviča, potrebné podpisy už má

Návrh podpísali poslanci viacerých opozičných strán.

Pellegrini podá návrh na odvolanie Matoviča, potrebné podpisy už má
Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Foto: SITA

Poslanci okolo predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho (nezaradený) podajú v pondelok (28. 6.) návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze, na ktorej chcú odvolávať ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

Pellegrini v relácii RTVS O 5 minút 12 poznamenal, že súčasná vláda má rekordne nízku úroveň dôveryhodnosti a ľudia nie sú spokojní ani s opatreniami, ktoré prijíma v boji proti pandémii. „Takú nedôveryhodnú vládu sme tu ešte v živote nemali. Iné riešene, ako odvolať celú túto vládu, ani nie je možné,“ vyhlásil.

Skôr, než bude vypísané referendum o predčasných voľbách, alebo než opozícia iniciuje odvolávanie predsedu vlády Eduarda Hegera (OĽANO), chce Hlas-SD odvolávať Matoviča. „Preto dáme zajtra návrh na odvolanie toho človeka, ktorý za týmto všetkým stojí, to je Igor Matovič, ktorý vniesol do politiky chaos. A následne pôjde aj celá vláda,“ povedal.

Matovič je podľa neho pôvodcom „celého zla v politike, ktoré tu je, tohto chaosu“. Kritizoval tiež to, že sedí na stoličke najsilnejšieho ministra, hoci v minulosti sa s ním spájali obvinenia z krátenia dane a podľa Pellegriniho financiám nerozumie.

Na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR, na ktorej by sa mohlo hlasovať o vyslovení nedôvery ministrovi, je potrebných aspoň 30 poslaneckých podpisov, Hlas-SD ich má aj viac. „Samozrejme, pridali sa aj poslanci z iných opozičných strán. Ja si myslím, že treba tohto človeka podstaviť pred zodpovednosť a nastaviť mu zrkadlo,“ dodal Pellegrini.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko