Na hlavný obsah

Petra Cehlárika vyhlásili za najlepšieho útočníka na MS 2021

Na turnaji strelil päť gólov a pridal šesť asistencií.

Petra Cehlárika vyhlásili za najlepšieho útočníka na MS 2021
Na snímke Peter Cehlárik v zápase základnej A-skupiny Slovensko - Česko. Foto: TASR

Slovenský hokejista Peter Cehlárik sa v nedeľu (6. 6.) stal najlepším útočníkom MS v Rige podľa direktoriátu turnaja. Cenu pre najžitočnejšieho hráča šampionátu získal Andrew Mangiapane z víťazného kanadského tímu.

Slovenský gólostrelec s číslom 34 na drese nazbieral v ôsmich dueloch jedenásť kanadských bodov za päť gólov a šesť asistencií. Stal sa piatym najproduktívnejším hráčom podujatia.

Aj vďaka jeho presným zásahom sa Slovensko dostalo do štvrťfinále – prvý raz od roku 2013. V ňom už neuspelo proti hráčom Spojených štátov amerických (1:6).

Hviezdny Mangiapane

Mangiapane dostal cenu MVP na základe hlasovania zástupcov médií. Krídelník Calgary Flames sa pripojil ku kanadskej reprezentácii po jej úvodných troch prehrách v B-skupine a jeho príchod okamžite „nakopol“ tím, ktorý si zabezpečil postup do vyraďovacej fázy a napokon dobyl zlato.

V prvom útoku našiel skvelú chémiu s Connorom Brownom a Adamom Henriquem, v siedmich vystúpeniach nastrieľal sedem gólov a spolu s Britom Liamom Kirkom sa stali najlepšími strelcami MS. Pridal aj štyri asistencie.

Za najlepšieho brankára šampionátu vyhlásili Američana Cala Petersena. Ocenenie pre najlepšieho obrancu dostal Nemec Moritz Seider.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport