Na hlavný obsah

Po izraelských náletoch hlásia zo Sýrie niekoľko obetí

Vojna v Sýrii trvá od roku 2011.

Po izraelských náletoch hlásia zo Sýrie niekoľko obetí
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Najmenej osem provládnych bojovníkov zahynulo v utorok (8. 6.) večer počas izraelských náletov v strednej Sýrii.

V stredu o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Krátko pred polnocou

Izraelský útok, ku ktorému došlo krátko pred polnocou, si vyžiadal životy najmenej piatich vojakov sýrskej armády a troch spojeneckých bojovníkov. Viacero ľudí utrpelo zranenia.

Cieľom útokov boli podľa SOHR pozície vzdušných síl na predmestí mesta Homs a armádne sklady libanonského militantného hnutia Hizballáh.

SOHR zároveň informovalo o výbuchoch v sýrskom hlavnom meste Damask a jeho okolí, ako aj o útokoch v provinciách Homs, Hamá a Lázikíja.

Obrana proti „izraelskej agresii“

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA v utorok neskoro večer oznámila, že Sýria aktivovala svoj systém protivzdušnej obrany proti „izraelskej agresii“.

Dodala, že izraelské lietadlá smerovali z libanonského vzdušného priestoru. O úmrtiach či materiálnych škodách však bezprostredne neinformovala.

Izraelská armáda, ktorá len zriedkavo prizná zodpovednosť za útoky v Sýrii, pre AFP uviedla, že „správy prichádzajúce zo zahraničných médií“ nebude komentovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet