Na hlavný obsah

Po patových výsledkoch postupujú ďalej Francúzsko, Nemecko a Portugalsko

S turnajom sa lúčia Maďari.

Po patových výsledkoch postupujú ďalej Francúzsko, Nemecko a Portugalsko
Futbalista Francúzska Karim Benzema (vpravo) a Portugalčan Cristiano Ronaldo, bývalí spoluhráči z Realu Madrid, sa objímajú po skončení prvého polčasu v zápase základnej F-skupiny Portugalsko - Francúzsko na ME vo futbale v Budapešti 23. júna 2021. Foto: TASR/AP

Francúzski futbaloví reprezentanti remizovali v záverečnom vystúpení v F-skupine na EURO 2020 s Portugalskom 2:2 a do osemfinále postúpili z prvého miesta. Obhajca titulu skončil v skupine na treťom mieste so ziskom štyroch bodov.

Portugalcov poslal do vedenia v 31. minúte Cristiano Ronaldo. Bol to už jeho 20. gól na turnajoch MS a ME, čím prekonal Nemca Miroslava Kloseho a vytvoril nový rekord. Ten ešte zvýraznil v druhom polčase, keď premenil aj svoju druhú penaltu v zápase. S piatimi presnými zásahmi tak momentálne kraľuje tabuľke strelcov.

Tridsaťšesťročný Portugalčan navyše strelil svoj 109. reprezentačný gól a vyrovnal svetový rekord Iránčana Aliho Daeího. O oba presné zásahy Francúzska sa postaral Karim Benzema, jeden z nich padol tiež z pokutového kopu.

Francúzi sa v osemfinále v pondelok 28. júna o 21.00 SELČ v Bukurešti stretnú so Švajčiarskom, Portugalsko sa o deň skôr predstaví v rovnakom čase v Seville proti Belgicku.

V súbežne hranom zápase Nemci tiež remizovali s tímom Maďarska. „Nationalelf“ tak po remíze 2:2 skončili na postupovom druhom mieste.

Maďari v Mníchove dvakrát viedli a boli blízko k senzačnému vyradeniu favorita. Gól Leona Goretzku z 84. minúty ich však v tabuľke odsunul na posledné štvrté miesto. Nemci nastúpia v osemfinále 29. júna v londýnskom Wembley proti Anglicku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport