Na hlavný obsah

Po streľbe v Austine hospitalizovali 13 ľudí

Motív zatiaľ nie je známy.

Najmenej 13 ľudí museli hospitalizovať po sobotnej (12. 6.) streľbe v centre texaského mesta Austin. Informovala o tom agentúra AP Podľa nej je stav dvoch ľudí kritický. Polícia oznámila, že podozrivého zatiaľ nechytila.

https://twitter.com/immitateNews/status/1403639974109630466

Policajný veliteľ Joseph Chacon povedal, že zatiaľ nikto zo zranených nezomrel. Streľba sa začala o 01.30 h miestneho času (8.30 h SELČ) v časti mesta, kde je veľa barov a reštaurácií. Motív nie je podľa Chacona jasný.

„Naši ľudia reagovali rýchlo, poskytli raneným rýchlu pomoc, nasadili škrtidlá aj ovínadlá hrudníka,“ povedal. Na mieste vraj bol veľký zhluk ľudí a policajti v rámci urýchlenia sami odviezli do nemocnice niektorých ranených.

Strelca nezadržali, jeho popis, ktorý má pľúca k dispozícii, nie je podľa Chacona dostatočne detailný. Polícia sa domnieva, že je to muž.

Vyšetrovatelia prechádzajú zábery bezpečnostných kamier. Chacon požiadal, aby sa ktokoľvek, kto môže podať o strelcovi informáciu, obrátil na políciu.

Tento rok podľa štatistík pri streľbe v Spojených štátoch zabili vyše 275 ľudí pri najmenej 240 prípadoch streľby. Najviac mŕtvych (10) má streľba z 22. marca v supermarkete v meste Boulder v americkom štáte Colorado, deväť obetí (okrem strelca) si vyžiadal útok z 26. mája v železničnom depe v kalifornskom San Jose.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet