Na hlavný obsah

Počet infikovaných v Británii stúpol najviac od konca februára

Odborníci dúfajú, že vakcináciou nárast zastavia.

Počet infikovaných v Británii stúpol najviac od konca februára
Ilustračná snímka. Foto: pixabay.com

Spojené kráľovstvo v stredu (9. 6.) informovalo, že za uplynulých 24 hodín odhalili najvyšší denný počet prípadov nákazy koronavírusom od konca februára. Signalizuje to, že v krajine sa šíri takzvaný indický variant vírusu. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa vládnych údajov v krajine pribudlo 7 540 nových infekcií, čo je najviac od 26. februára. Počet nákaz v Británii sa zvyšuje už niekoľko týždňov v dôsledku variantu, ktorý prvýkrát identifikovali v Indii. Existujú preto obavy, že tento rast opäť vyvolá tlak na zdravotnícky systém.

Do nemocníc vo Veľkej Británii prijali ďalších 123 ľudí so symptómami po nákaze koronavírusom. Celkový počet hospitalizovaných v krajine s ochorením COVID-19 tak stúpol na 1 024. Počet obetí ochorenia sa zvýšil o šesť na celkových 127 860.

Zdravotnícki odborníci dúfajú, že rýchla vakcinácia preruší súvislosť medzi počtom nových nákaz a úmrtí. V utorok (8. 6.) v Británii dostalo prvú dávku vakcíny proti koronavírusu ďalších takmer 140 000 ľudí a viac ako 310 000 dostalo už obe dávky.

Počet úplne zaočkovaných Britov sa zvýšil na viac ako 28,5 milióna a najmenej jednu dávku očkovacej látky dostalo už viac ako 40,7 milióna obyvateľov krajiny.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet