Na hlavný obsah

Počet obetí juhomoravského tornáda stúpol na šesť, umrelo malé dieťa

Úmrtie potvrdila nemocnica v Brne.

Počet obetí juhomoravského tornáda stúpol na šesť, umrelo malé dieťa
Tornádom postihnutá obec Lužice. Foto: TASR

Intenzívne búrky a tornádo, ktoré vo štvrtok (24. 6.) zasiahli juh Moravy, majú šiestu obeť, informovali české médiá. K úmrtiu došlo v piatok (25. 6.) večer vo Fakultnej nemocnici Brno na následky zranení.

„Môžem potvrdiť, že v piatok večer u nás zomrela ďalšia obeť po štvrtkovom zásahu tornáda. Vzhľadom na vek obete ale nebudeme zverejňovať ďalšie informácie,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Veronika Plachá. Podľa informácií ČTK, na ktorú sa odvoláva portál ČT24, išlo o dvojročné dieťa.

„Vzhľadom na situáciu nie je namieste komentovať príčiny úmrtia a podobne. V každom prípade ale máme v súčasnosti potvrdených šesť obetí,“ uviedol pre Český rozhlas Brno riaditeľ krajskej polície Leoš Tržil.

Škody sa odhadujú v miliardách korún

ČT24 informuje, že podľa aktuálnych odhadov dosiahnu škody na verejnom majetku najmenej 12 miliárd českých korún. Škody na súkromnom majetku budú podľa juhomoravského hajtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) mnohonásobne vyššie.

Na mieste aktuálne zasahuje okolo 1 200 hasičov a pomáha aj množstvo dobrovoľníkov. Kraj prosí ďalších záujemcov pomáhať, aby už nejazdili. Ľudí je v obciach dosť a opäť dochádza ku komplikáciám v doprave.

„Na juh Moravy do postihnutých oblastí už dnes neprichádzajte, kapacita je naplnená. Registrujte sa na linke 800 129 921 (české číslo, poznámka red.). Vašu pomoc si vážime a určite ju využijeme neskôr,“ informovala česká polícia na twitteri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet