Na hlavný obsah

Pol milióna obetí. Tisíce ľudí v Brazílii protestovali proti prezidentovi

Ten pandémiu bagatelizuje.

Pol milióna obetí. Tisíce ľudí v Brazílii protestovali proti prezidentovi
Ľudia držia papierovú maketu s podobizňou bývalého brazílskeho prezidenta Luiza Inácia Lulu da Silvu počas protestu proti terajšiemu brazílskemu prezidentovi Jairovi Bolsonarovi. Foto: TASR/AP

Vo viacerých mestách v Brazílii protestovali v sobotu tisíce ľudí proti vláde prezidenta Jaira Bolsonara a jej reakcii na koronavírusovú pandémiu, ktorá si v krajine vyžiadala už viac ako pol milióna obetí.

Ako píše agentúra DPA, demonštrujúci v metropole Brazília a v štrnástich ďalších mestách žiadali Bolsonarovu rezignáciu, viac vakcín a finančnej pomoci počas pandémie, viac úsilia v boji proti hladu a ochranu životného prostredia a práv pôvodných obyvateľov, uviedol spravodajský server G1.

Pravicový prezident Jair Bolsonaro pandémiu a jej dôsledky od začiatku bagatelizoval a odmietal zavedenie protiepidemických opatrení, pretože by mali nepriaznivý vplyv na ekonomickú situáciu v krajine.

V poslednom čase Bolsonaro navyše vyjadruje aj pochybnosti o účinnosti vakcín, píše DPA. Reakciu vlády na pandémiu v súčasnosti preveruje parlamentný výbor.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet