Na hlavný obsah

Poliaci po prehre so Slovákmi svojich nešetria: Kto to nevidel, neuverí

Slovensko považovali za najslabšieho súpera v skupine.

Poliaci po prehre so Slovákmi svojich nešetria: Kto to nevidel, neuverí
Na snímke poľský hráč Robert Lewandowski, v pozadí radosť slovenského tímu. Foto: SITA/AP

Poľskí futbalisti po prehre so Slovákmi (1:2) v pondelkovom zápase (14.6.) na ME v Petrohrade zožali očakávanú ostrú kritiku. Novinári i futbalové osobnosti nevýraznej družine portugalského trénera Paula Sousu nič nedarovali.

Najlepšie spolupracovali pri hymne

„Presvedčili sme sa o tom, že naši futbalisti najlepšie spolupracovali pri speve Mazurka Dąbrowskiego, čiže našej hymny. Ale tréneri mlčali, lebo to nie je ich hymna. Podľa toho to vyzeralo aj na ihrisku. Prišli ako žoldnieri, aby doviedli tím k úspechu, ale akosi nenachádzajú spoločný jazyk s hráčmi,“ zamyslel sa redaktor denníka Rzeczpospolita na jeho webe. Portugalský tréner prebral poľský národný tím na začiatku roka.

„V zápase proti Slovensku sa na ihrisku potvrdilo iba to, čo sme videli pod vedením Sousu od marca tohto roku – nestabilná zostava, chaos, improvizácia a nulová spolupráca. Tréner stále niečo hľadá, ale ešte to nenašiel. Avšak za pár mesiacov sa to ani nedá. Na druhej strane sme len trikrát vystrelili na bránku súpera a to hral za nás najlepší svetový futbalista. Kto to nevidel, neuverí,“ dodal ten istý zdroj.

Hviezdny Lewandowski vybledol

Kritikou nešetril ani bývalý poľský reprezentant Kamil Kosowski. „Lewandowski pôsobil bledo a zo Zieliňského sme stále v reprezentácii nedostali to, čo v ňom je. Stále iba čakáme na trénera, ktorému sa podarí využiť obrovský potenciál týchto dvoch hráčov,“ zamyslel sa Kosowski na webe denníka Przeglad Sportowy.

„Ľahšie zápasy ako proti Slovákom nás už nečakajú. Jasné, aj Španielov je možné zdolať, lebo lopta je guľatá. S takýmto výkonom je to však skôr iba zbožné želanie,“ doplnil bývalý 52-násobný reprezentant Poľska.

„Vlastný gól, červená karta, nevýrazný Robert Lewandowski. Ak by niekto chcel vedieť, ako nezačať majstrovstvá Európy, tu má návod,“ napísala Gazeta Wyborcza.

Darwinova cena pre poľský tím

Celkovo poľské médiá sa po smutnom pondelkovom podvečere v Petrohrade a rýchlom páde na dno E-skupiny zhodujú v jednom. „Už po prvom zápase nemáme osud vo svojich rukách a musíme sa spoliehať aj na pomoc súperov. Ak existuje vôbec súper, ktorého by táto poľská družina mohla zdolať.“

„V Petrohrade sa ukázal slovenský pragmatizmus lepší ako poľsko-portugalský romantizmus,“ zhodnotil portál sport.tvp.pl. Pokračuje, že hoci to boli Poliaci, ktorí chceli hrať futbal, vyhrali Slováci. „Dnes sa možno len pýtať, ako by vyzerala hra národného tímu s manažérom, ktorý – hoci nepriniesol vlastný štýl – priniesol výsledky. Najmä pri hrách so slabšími súpermi,“ kladie si otázku.

Portál sport.pl zašiel ešte ďalej, keď hovorí o veľkolepej prehre a ironicky navrhuje poľskému tímu udeliť Darwinovu cenu za to, že sa vlastne zničil sám. „Ako je možné, že súper dokáže ustrážiť najlepšieho útočníka sveta, ale Poliaci takto nedokážu ustrážiť obrancu Škriniara?“ pýta sa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport