Na hlavný obsah

Policajti odcestovali do Chorvátska, dohliadnu na bezpečnosť Slovákov

V dovolenkovej destinácii zotrvajú do 31. augusta.

Policajti odcestovali do Chorvátska, dohliadnu na bezpečnosť Slovákov
Príslušník Policajného zboru SR so služobným automobilom pri nakladaní na autovlak ZSSK v Bratislave. Foto: Facebook/Polícia SR

V utorok 29. júna odcestovali z Bratislavy do Chorvátska prví dvaja slovenskí policajti.

Primárne budú pôsobiť v Splitsko-dalmatínskej a Primorsko-goranskej rekreačnej oblasti, no v prípade potreby môžu byť vyslaní aj do iných oblastí. Dohliadať na bezpečnosť Slovákov budú do konca augusta.

Slovenskí policajti slúžia počas leta v Chorvátsku už od roku 2008. Tento rok ich aj so služobnými vozidlami do chorvátskeho Splitu odviezol prvýkrát autovlak Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

„Dohliadanie na bezpečnosť je veľmi náročné poslanie a verím, že pánom z Policajného zboru aspoň trochu spríjemníme ich misiu tým, že ich odbremeníme od únavnej niekoľkohodinovej cesty autom do cieľovej destinácie,“ uviedol predseda predstavenstva ZSSK Roman Koreň.

Druhou tohtoročnou novinkou je, že pre dovolenkárov budú k dispozícii slovenské telefónne čísla, na ktoré sa môžu v prípade núdze obrátiť.

Hlavne dopravné nehody

Slovenských policajtov na konci júla vystrieda ďalšia dvojica príslušníkov. V prípade, ak by sa dopyt Slovákov o dovolenku v Chorvátsku zvýšil, polícia je pripravená počet vyslaných policajtov flexibilne navýšiť.

Slováci sa na príslušníkov slovenskej polície obracajú najmä pre dopravné nehody alebo iné škodové udalosti.

„Tieto vyplývajú najviac z únavy vodičov. Taktiež sú to poriadkové udalosti, najčastejšie strata dokladov, drobné krádeže a podobne,“ priblížil jeden z vyslaných policajtov Roman Hájek.

Vlani riešili slovenskí policajti 161 udalostí, v predpandemickom roku ešte o 219 viac.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko