Na hlavný obsah

Polícia zasahovala proti podvodníkom v Česku

Išlo o spoluprácu slovenských a českých policajných zložiek.

Polícia zasahovala proti podvodníkom v Česku
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia SR v spolupráci s českou políciou rozložila organizovanú skupinu páchateľov, ktorá sa mala podieľať na získavaní a krytí nelegálnych príjmov pochádzajúcich z trestnej činnosti páchanej v Českej republike. Informovala o tom v utorok (29. 6.) Polícia SR na sociálnej sieti.

Vďaka medzinárodnej spolupráci sa podarilo získať viacero dôkazov o trestnej činnosti páchanej v rokoch 2016 až 2020. Na základe doteraz získaných dôkazov vyšetrovateľ obvinil sedem ľudí vo veku od 19 do 44 rokov z okresu Trebišov pre obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Organizovaná skupina páchala trestnú činnosť formou takzvaných katalógových podvodov „v rámci ktorých boli od podnikateľských subjektov v Českej republike požadované platby za v skutočnosti nerealizované reklamné služby“. Uviedla polícia na sociálnej sieti.

Nadobudnuté peňažné prostriedky sa následne snažili „vyprať“ prostredníctvom rôznych hráčskych kont či bankového účtu občianskeho združenia sídliaceho v okrese Trebišov.

V rámci akcie polícia vykonala aj domové prehliadky a zaistené veci sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Podľa polície sa obvinení obohatili minimálne o 350 000 eur. Vyšetrovateľ podal na prokuratúru návrh na väzobné stíhanie štyroch obvinených osôb. Dôvodom je obava, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti. Súd návrhu vyhovel.

V prípade dokázania viny hrozí obvineným osobám trest odňatia slobody na 12 až 20 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko