Na hlavný obsah

Portugalsko sa snaží dostať deltu pod kontrolu, zavádza prísnejšie opatrenia

Najprísnejšie pravidlá budú platiť v Lisabone.

Portugalsko sa snaží dostať deltu pod kontrolu, zavádza prísnejšie opatrenia
Portugalsko sprísňuje opatrenia v dôsledku novej vlny pandémie. Foto: TASR/AP

Portugalsko zavádza prísnejšie pandemické opatrenia z dôvodu nárastu počtu prípadov, ktorý ohrozuje cestovný ruch počas leta. Informovala o tom vo štvrtok (24. 6.) agentúra Reuters.

Prísnejšie pravidlá budú v platiť v metropolitnej oblasti hlavného mesta Lisabon a v meste Albufeira regióne Algarve, ktoré patrí medzi vyhľadávané turistické destinácie. Úrady sa usilujú dostať pod kontrolu nárast v počte prípadov, ktorý ohrozuje letnú dovolenkovú sezónu.

Viac než polovicu prípadov v Lisabone tvorí nákazlivejší variant koronavírusu s názvom „delta variant“, ktorý po prvý raz zaznamenali v Indii.

Na vstup do Lisabonu bude potrebný test

Ľudia sa od piatka 15.00 h miestneho času do pondelka 06.00 h pri vstupe do oblasti Lisabonu budú musieť preukázať negatívnym testom na koronavírus alebo dokladom o očkovaní.

Reštaurácie, kaviarne a obchody predávajúce nepotravinový tovar budú musieť počas víkendu prevádzky zatvoriť o 15.30 h. Supermarkety a predajne s potravinami môžu byť otvorené do 19.00 h.

Portugalsko vo štvrtok zaznamenalo 1 556 nových prípadov nákazy, čo je najväčší prírastok od februára. Krajina zaznamenala celkovo 869 879 prípadov nákazy a 17 079 úmrtí v spojitosti s ochorením COVID-19.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet