Na hlavný obsah

Postrelená žena podľahla zraneniam, podozrivého z útoku v Prahe polícia zadržala

Po mužovi pátrali stovky policajtov.

Postrelená žena podľahla zraneniam, podozrivého z útoku v Prahe polícia zadržala
Miesto streľby v Prahe. Foto: twitter/Policie ČR

Pražským kriminalistom sa podarilo v centre mesta vypátrať muža podozrivého zo streľby na Belehradskej ulici. Pátrali po ňom stovky príslušníkov polície, informovala česká polícia na sociálnej sieti.

Žena, ktorú páchateľ v utorok (29. 6.) dopoludnia postrelil, v nemocnici podľahla zraneniam. Políciu informovali priamo z nemocnice, v ktorej asi 50-ročnej žene poskytovali zdravotnú starostlivosť. K streľbe došlo na na úrade práce, kde žena pracovala.

Podozrivého zo streľby sa policajtom podarilo zadržať za pomoci donucovacích prostriedkov. Do pátracej akcie, ktorá trvala takmer päť hodín, sa zapojil aj vrtuľník a príslušníci Útvaru rýchleho nasadenia.

Muža zadržali policajti v civile, na miesto následne dorazili policajné jednotky. Priebeh zákroku zverejnil na sociálnej sieti muž, ktorému sa ho podarilo zachytiť z budovy na Vodičkovej ulici, kde k nemu došlo.

Policajti v priebehu pátrania informovali verejnosť o tom, že podozrivý muž si v centre mesta na úteku kúpil nové oblečenie. Ľudí vyzývali, aby nekonali na vlastnú päsť. V prípade, že by útočníka zahliadli, sa mali obrátiť na bezpečnostné zložky.

Primátor prahy Zdeněk Hřib sa policajtom na sociálnej sieti poďakoval za rýchlu akciu a informoval, že magistrát sa vracia do plnej prevádzky. Mesto polícii počas zákroku poskytovalo kamerové záznamy a uzavrelo všetky budovy magistrátu.

Polícia teraz celú vec vyšetruje, muža zatiaľ zadržala pre podozrenie z trestného činu vraždy, za ktorý mu hrozí trest odňatia slobody do výšky 20 rokov. Riaditeľ krajského riaditeľstva polície hlavného mesta Praha Tomáš Lerch uviedol, že nie je vylúčené, že sa právna kvalifikácia skutku ešte zmení.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet