Na hlavný obsah

Požiar v čínskej škole bojových umení má 18 obetí, väčšinou detí

Štyri zranené osoby sú v kritickom stave.

Požiar v čínskej škole bojových umení má 18 obetí, väčšinou detí
Na archívnej snímke hasiči pracujú na mieste poťiaru budovy v pekinskom obvode Ta-sing 19. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Pri požiari školy bojových umení v centrálnej časti Číny v piatok (25. 6.) zomrelo 18 ľudí, väčšinou detí a maloletých vo veku sedem až 16 rokov. Ďalších 16 osôb potom utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyjadrenia miestnych úradov. Príčina požiaru je zatiaľ nejasná.

Plamene sa už podarilo uhasiť a polícia následne zatkla riaditeľa zariadenia, ktoré sa nachádza v provincii Che – nan.

Požiar Sa začal v noci na piatok vo chvíli, keď sa v prvom poschodí budovy nachádzalo 34 žiakov školy. Štyria z poranených sú pritom vo vážnom stave a nachádzajú sa v miestnej nemocnici, kde lekári robia všetko pre to, aby im zachránili život, píše miestna tlač.

Čína má s požiarmi dlhodobý problém

Požiare sú v Číne pomerne časté, horiace lesy, továrne či výrobné haly si tam v posledných rokoch vyžiadali desiatky obetí. Na konci roka 2017 zomrelo 19 ľudí pri požiari hotela, kde boli ubytovaní Číňania migrujúci v rámci svojej krajiny.

Po tomto nešťastí úrady začali búrať nelegálne obydlia využívané migrantmi, a veľa sa ich tak muselo vrátiť do provincií, odkiaľ pochádzali.

Piatkový požiar prišiel vo chvíli, keď čínske úrady posilňujú všemožné bezpečnostné opatrenia, keďže sa blížia oslavy storočného výročia založenia Komunistickej strany Číny. Tie pripadajú na tohtoročný 1. júl.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet