Na hlavný obsah

Prahou sa ozývala streľba, jedna žena je ťažko zranená

Polícia po útočníkovi pátra.

Prahou sa ozývala streľba, jedna žena je ťažko zranená
Staromestské námestie v Prahe. Foto: TASR/AP

Na pražskej ulici Belehradská došlo v utorok (29. 6.) dopoludnia k streľbe. Spravodajský portál ČT24 informoval, že zatiaľ neznámy páchateľ postrelil ženu vo veku okolo 50 rokov, ktorá utrpela veľmi vážne zranenia.

Polícia uzavrela budovu, v blízkosti ktorej došlo k streľbe, a začala pátranie po možnom páchateľovi. Celú budovu skontrolujú policajti z Útvaru rýchleho nasadenia, uvádza česká polícia na sociálnej sieti.

„Podľa prvotných informácií útočník zasiahol pracovníčku úradu práce. Poškodená bola so zranením odvezená do nemocnice. Teraz prebieha pátranie po páchateľovi, ktorý je vo veku okolo 60 rokov, má čiernu tašku cez rameno a na hlave šiltovku,“ dodala polícia. Zranenie svojej zamestnankyne potvrdil aj úrad práce, na mieste sa už ostatným zamestnancom venujú psychológovia.

Príslušníci polície prosia vodičov, ktorí miestom prechádzali okolo 10.45 h a majú palubné kamery, aby sa ozvali na linku 158. „Nech sa nám ozvú aj prípadní svedkovia, ktorí sa v uvedenom čase pohybovali v okolí a k prípadu majú akékoľvek informácie,“ vyzývajú policajti.

Polícia pracuje aj s verziou, že ide o muža, po ktorom už pátra

Polícia v tejto súvislosti pracuje aj s verziou, že útočníkom by mohol byť hľadaný Jiří Dvořák, po ktorom pátra v súvislosti s poleptaním kyselinou v stredných Čechách.

Pátranie po mužovi oznámili kriminalisti v utorok s tým, že muž môže byť ozbrojený. „V stredných Čechách napadol žieravou látkou ženu a utiekol. Pokiaľ viete, kde sa zdržuje, okamžite, prosím, kontaktuje tiesňovú linku 158! V žiadnom prípade sa ho nepokúšajte sami zadržať,“ informovala polícia v utorok dopoludnia.

Na snímke je Jiří Dvořák, po ktorom pátra česká polícia. Je podozrivý zo spáchania dvoch trestných činov.Foto: Polícia ČR
Foto: Polícia ČR

Muž je pôvodom z Prahy a policajti sa počas pátrania po ňom snažili dostať do jeho bytu v pražskej mestskej časti Libeň. Na dverách mal nainštalovaný nástražný strelný systém a pri vstupe došlo k zraneniu sluchu jedného zo zasahujúcich policajtov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet