Na hlavný obsah

Premiér sa vrátil na svoju základnú školu. Prvákom odovzdal vysvedčenia

Pripomenul, že deti majú za sebou veľmi náročný školský rok.

Premiér sa vrátil na svoju základnú školu. Prvákom odovzdal vysvedčenia
Predseda vlády SR Eduard Heger (vpravo) počas odovzdávania vysvedčení žiakom prvého ročníka. Foto: TASR

Prváci na základnej škole na Sokolíkovej ulici v bratislavskej Dúbravke si v stredu (30. 6.) prevzali vysvedčenia z rúk premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

Predseda vlády, ktorý túto školu v minulosti navštevoval, im zagratuloval za dosiahnuté výsledky počas najťažšieho roka v školstve, ktoré krajina pre pandémiu zažila a zároveň poďakoval za trpezlivosť a vytrvalosť.

„Dovoľte, aby som pogratuloval všetkým študentom k zvládnutiu tak náročného školského roka. A poďakoval sa za trpezlivosť a energiu, ktorú ste investovali do vzdelávania sa aj takýmto náročným spôsobom,“ skonštatoval na brífingu Heger.

Mnohí nemohli počas aktuálneho roka chodiť do škôl a museli prepnúť na dištančné vzdelávanie, poznamenal premiér. Napriek tomu sa však podľa neho veľmi dobre popasovali s touto výzvou, teda naučiť sa čo najviac cez počítač a byť odlúčení od kolektívu, ktorý je tak dôležitý. Vyzdvihol tiež ich trpezlivosť a vytrvalosť, s ktorými k vzdelávaniu pristupovali.

Heger by chcel, aby sa žiaci v septembri mohli vrátiť do otvorených škôl

Premiér ubezpečil, že vláda urobí všetko pre to, aby žiaci a študenti mohli do školských lavíc opätovne zasadnúť v septembri a aby do škôl mohli chodiť každý deň. „Aby informatika bola súčasťou ich výučby, ale nie preto, lebo musia ostať doma, ale preto, že sa chcú vzdelávať v tejto oblasti,“ zdôraznil Heger.

Vláda však podľa neho potrebuje pomoc občanov. Vyzval preto opätovne na očkovanie a obozretnosť pri dovolenke, najmä v zahraničí.

Leto odporúča stráviť na Slovensku, čím sa zároveň podporí miestny cestovný ruch a domáci podnikatelia. Sám to má v pláne s rodinou, keď mu to pracovné povinnosti a čas dovolia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko