Na hlavný obsah

Prezidentka prijme demisiu Mičovského, až keď bude zrejmé meno jeho nástupcu

Očakáva, že sa tak stane budúci týždeň.

Prezidentka prijme demisiu Mičovského, až keď bude zrejmé meno jeho nástupcu
Na snímke vpravo prezidentka SR Zuzana Čaputová a vľavo minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ján Mičovský (OĽANO) počas vymenovania novej vlády SR v Prezidentskom paláci 1. apríla 2021. Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijme demisiu ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského (OĽANO), až keď bude zrejmé, kto ho má nahradiť. TASR o tom informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. Prezidentka podľa jeho slov očakáva, že sa tak stane budúci týždeň.

„Prezidentka prijme demisiu Jána Mičovského po dohode s predsedom vlády, keď bude zrejmé, kto sa má stať jeho nástupcom, aby mohla nového ministra pôdohospodárstva bezprostredne vymenovať do funkcie,“ uviedol hovorca.

Mičovský minulý týždeň oznámil, že odstúpi z funkcie. Jeho krok súvisí s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF), najmä s policajným zadržaním a väzbou generálnej riaditeľky SPF Gabriely Bartošovej. Zároveň pripustil, že jeho nástupcom vo funkcii by mohol byť súčasný štátny tajomník rezortu Martin Fecko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko