Na hlavný obsah

Pri nehode trajektu neďaleko Bali zahynulo sedem ľudí, ďalších 11 je nezvestných

Pátraciu akciu komplikujú vysoké vlny.

Pri nehode trajektu neďaleko Bali zahynulo sedem ľudí, ďalších 11 je nezvestných
Záchranári nesú čln počas pátrania po nezvestných pasažieroch. Foto: TASR/AP

Indonézski záchranári pátrali v stredu 30. juńa na rozbúrenom mori po 11 nezvestných pasažieroch po potopení trajektu pri pobreží ostrova Bali. Pri nešťastí prišlo o život najmenej sedem ľudí, uviedli miestne úrady. Informuje o tom agentúra AFP.

Desiatky preživších sa podarilo vytiahnuť z mora ešte v utorok (29. 6.)vo večerných hodinách po tom, ako sa trajekt s 57 pasažiermi a členmi posádky potopil blízko prístavu Gilimanuk v západnej časti obľúbeného dovolenkového ostrova.

Trajekt sa plavil cez úzku úžinu z indonézskeho ostrova Jáva. Jedenásť ľudí bolo v stredu stále nezvestných a úrady potvrdili, že záchranári vytiahli z mora sedem tiel. Nočnú záchrannú akciu komplikovala zlá viditeľnosť a rozbúrené more s vysokými vlnami.

Nebolo bezprostredne jasné, čo bolo príčinou nehody. Námorné nešťastia sú však v Indonézii časté, keďže mnohí využívajú na plavby po mori trajekty a ďalšie plavidlá napriek nedostatočným bezpečnostným štandardom, pripomína AFP.

V roku 2018 zahynulo zhruba 160 ľudí po potopení trajektu v jednom z najhlbších jazier na svete na ostrove Sumatra. V roku 2009 prišlo podľa odhadov o život až 300 ľudí, keď sa medzi indonézskymi ostrovmi Sulawesi a Borneo potopil trajekt.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet