Na hlavný obsah

Pri streľbe v nemeckom meste umreli dve osoby, podozrivý je na úteku

Strelec zrejme konal v záchvate zúrivosti.

Pri streľbe v nemeckom meste umreli dve osoby, podozrivý je na úteku
Na archívnej snímke policajti stoja pred bytovkou, v ktorej našli mŕtveho strelca v nemeckom Hanau 20. februára 2020. Foto: TASR/AP

Streľba v meste Espelkamp v západonemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko si vyžiadala dvoch mŕtvych. Páchateľ je na úteku, informoval vo štvrtok (17. 6.) agentúru DPA hovorca polície v Bielefelde.

Denník Bil uviedol, že polícia predpokladá, že strelec skutok spáchal „v záchvate amoku“, polícia ale túto informáciu zatiaľ nepotvrdila. Dodal, že na miesto streľby dorazili aj špeciálne policajné zásahové jednotky.

Streľba sa odohrala dopoludnia v centre mesta, ktoré má približne 25 000 obyvateľov. Nemecké médiá najprv informovali o jednom mŕtvom a jednom ťažko zranenom. Neskôr polícia informovala, že pri streľbe zomrel druhý človek.

Obeťami streľby sú muž a žena, uviedla polícia. Z jej informácií tiež vyplýva, že sa strieľalo v jednom z domov aj pred ním. Podľa regionálneho denníka Westfalen – Blatt sa do pátrania po podozrivom zapojili policajti z celého regiónu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet