Na hlavný obsah

Pri zrážke vlakov v Pakistane zomrelo už vyše 50 ľudí

Ďalší volajú o pomoc.

Pri zrážke dvoch vlakov na juhu Pakistanu zomrelo v pondelok (7. 6.) najmenej 51 cestujúcich a viac ako 100 ďalších ľudí utrpeli zranenia, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Na mieste sú záchranári, ktorí vyslobodzujú z poškodených vlakov ranených a telá obetí. Pomáhajú im aj obyvatelia blízkych dedín.

V Provincii Sindh narazil vlak do inej súpravy, ktorá sa krátko predtým vykoľajila. Oba vlaky prevážali spolu asi 1 100 cestujúcich. Vo vykoľajenom vlaku sa stále nachádza 15 až 20 ľudí, ktorí volajú o pomoc.

Úrady sa snažia zohnať ťažké stroje, pomocou ktorých by mohli týchto ľudí vyslobodiť. Tie však podľa informácií miestnych médií nedorazili na miesto ani po štyroch hodinách.

Mŕtvych a ranených pasažierov odvážajú do blízkych nemocníc záchranári, príslušníci polície, ale aj miestni obyvatelia. Na miesto dorazili tiež vojaci. Niektorí ranení sú v kritickom stave.

Príčina vykoľajenia vlaku a následnej zrážky zatiaľ nie je jasná. Ajdžaz Ahmad, rušňovodič expresu, ktorý narazil do vykoľajeného vlaku, povedal pakistanskej televíznej stanici Geo News, že keď uvidel vykoľajenú súpravu, snažil sa zo všetkých síl brzdiť, ale nepodarilo sa mu zastaviť expres včas. To, ako dokázal zrážku prežiť, nevysvetlil.

V Pakistane, kde je údržbe dopravného značenia a tratí venovaná malá pozornosť, nie sú podobné nehody výnimkou, uviedla AP. V roku 1990 narazil preplnený osobný vlak v južnom Pakistane do stojaceho nákladného vlaku. Pri najhoršom železničnom nešťastí v dejinách krajiny zahynulo 210 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet