Na hlavný obsah

Sagan získal siedmykrát titul majstra Slovenska

Ovládol spoločný československý šampionát.

Sagan získal siedmykrát titul majstra Slovenska
Na snímke slovenský cyklista Peter Sagan si prichádza po siedmy titul majstra Slovenska na spoločných majstrovstvách Slovenska a Českej republiky. Foto: TASR

Tridsaťjedenročný Peter Sagan sa siedmykrát v kariére stal majstrom Slovenska v cestnej cyklistike v pretekoch s hromadným štartom. Už jedenásť rokov slovenskej cyklistike kraľujú bratia Saganovci, keďže od roku 2011 zvíťazili len Peter Sagan alebo jeho brat Juraj.

Peter v minulosti ovládol národný šampionát aj v rokoch 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 a 2018, mladší Juraj v rokoch 2016, 2017, 2019 a 2020. Juraj Sagan na tohtoročnom spoločnom šampionáte s Čechmi chýba, keďže sa počas tréningu zranil.

Sagan v nedeľu (20. 6.) triumfoval pretekoch s hromadným štartom na spoločnom československom šampionáte v Bánovciach nad Bebravou.

O svojom víťazstve rozhodol v záverečnom stúpaní, keď sa utrhol od vedúcej skupiny a prišiel si v sólovom úniku po absolútne víťazstvo pred trojicou Čechov. Český titul si vybojoval Michael Kukrle.

„Som veľmi rád za bratove víťazstvo. Už jedenástykrát vyhral Sagan, takže sa tešíme,“ povedal pre RTVS minuloročný víťaz Juraj Sagan a o svojom zranení poznamenal: „Už to mám zoperované a vyzerá to dobre. Už o niekoľko dní by som sa rád vrátil na bicykel. Do olympiády by som mal byť v poriadku.“

Druhý v rámci slovenského šampionátu skončil Matúš Štoček (TOPFOREX ATT Investments Pro cycling team, +3:01 min) a tretí finišoval Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica, +12:17 min), na českej strane za Kukrlem skončil jeho tímový kolega Dominik Neuman a tretí bol Daniel Turek (Felbermayr-Simplon Wels).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport